FAKT24


sviatok má , zajtra

    FASTFOOD

    Tajomstvo hranoliek z mekáča odhalené. Pre toto ich chcete jesť stále viac!

    16.07.2017 00:23 / správy google+ twitter facebook

    Sieť rýchleho občerstvenia McDonald’s je známa okrem iného svojimi hraolekmi, ktoré majú nezameniteľnú chuť. A teraz je známe prečo sú hranolky z tejto siete také populárne.

    hranolky lupa
    hranolky mcdonalds | mcdonalds.co.uk

    McDonald’s totiž do nich prísadu, ktorú označuje ako “prirodzenú chuť hovädzieho”. Aj napriek tejto príchuti si však hranolky stále môžu dopriať aj vegeteriáni. “Prirodzená chuť hovädzoeho” totiž pochádza z mlieka. Podľa webstránky spoločnosti pochádza táto prísada z “hydrolýzovanej pšenice a z hydrolýzovaného mlieka”. Pri procese hydrolýzy sú proteíny pšenice a mlieka doslova rozobraté a vďaka tomu vznikne netreadičná chuť.

     

    Samotné hranolky sa vyrábajú z celých zemiakov, ktoré sú očistené a nakrájané. Hranolky sú potom prvýkrát smažené následne zmrazené a dopravené k jednotlivým predajcom, kde sa pred podávaním opäť smažia.

      

    “Akonáhlé sú zemiaky nakrájané, tak z nich odstránime prírodný cukor. Pridáme dextrózu a tiež látky, ktoré zábránia tomu, aby zemiaky sčerneli,” hovorí pre Independent výrobný manažér McDonald's Mario Dupuis. Sieť rýchleho občerstvenia sa tiež zaviazala, že od roku 2025 bude používať iba vajcia z podstielkového chovu.

    redakcia | fakt24.sk

    Komentáre k článku